0 0

Hoe plan ik mijn keuken?

Wie graag kookt of bakt, moet evenveel belang hechten aan de inrichting van zijn keuken als aan de inrichting van zijn woonruimte. En als je in je keuken alleen de gootsteen, een kleine opslagruimte en de koelkast gebruikt, heb je geen complete keuken nodig. Daarom geven we je graag een paar tips voor de keukenplanning.

Voor een succesvolle keukenplanning is het heel belangrijk om eerst uw keuken uiterst nauwkeurig op te meten. Noteer de exacte locatie van de

  • ramen,
  • deuren,
  • Niches,
  • projecties,
  • de radiator,
  • wateraansluitingen ook
  • van stroomaansluitingen - bijv. aansluitdoos voor fornuis en stopcontacten.

Met deze gegevens kunt u gemakkelijk een plan op schaal van uw keuken maken en beginnen met plannen. Er zijn echter een paar dingen om in gedachten te houden:

  • Het is ook belangrijk om van houding te veranderen bij het werken in de keuken. Dus als je genoeg ruimte hebt, plan dan een kleine zithoek. Daar kunt u ontbijten of een kopje koffie drinken met uw buurman terwijl het eten kookt.
  • Geef voldoende opslagruimte. Hoe meer potten, borden, keukengerei... die u in uw keuken moet opbergen, hoe meer kasten u moet plannen. Veel opbergruimte wordt geboden door opbergkasten of - vooral in kleine keukens - brede wandkasten.
  • Kijk naar korte afstanden zodat je alles snel bij de hand hebt om te koken. Dit bespaart tijd en zenuwen.
  • Plan voor adequate en heldere verlichting zodat je precies kunt zien wat je doet op het werkblad of bij het aanrecht en je jezelf niet per ongeluk snijdt of zout en suiker verwisselt.
  • Hoe kleiner uw keuken, hoe nauwkeuriger uw planning moet zijn om elke centimeter perfect te benutten.
  • Kies eerst de keukenmodules voor uw inbouwapparatuur en gootsteen. De water- en stroomaansluitingen maken deze het minst flexibel qua plaatsing.
    Let bij het kopen van uw elektrische apparaten op de energie-efficiëntieklasse.
  • Bepaal vervolgens welke onderkasten en opbergkasten u mooi vindt in uw nieuwe keuken. Het is zinvol om eerst de hoekonderkasten en opbergkasten te plannen. Vul dan de ruimten tussen de voorraadkasten, hoekonderkasten, de vaatwasmodule, de kookmodule en de spoelbakonderkast op met uw favoriete keukenonderkasten in verschillende breedtes. Vergeet niet de praktische tussenplank die de ruimte optisch losser maakt en extra opbergruimte creëert. Bovendien is het een praktische "gatenvuller" als u nog ruimte "over" hebt na het selecteren van de keukenmodules die u nodig hebt voor uw nieuwe keuken.
  • Als u geen keukenblok wilt, kunt u de modules natuurlijk gewoon naast elkaar plaatsen met een beetje ruimte ertussen. Met deze afstand moet dan rekening worden gehouden
    in de planning.
  • Selecteer tenslotte de opgeschorte keukenkastjes. Bedenk eerst welke keukenwandkasten u het mooist vindt: open kasten, kasten met houten deuren, glazen deuren of een combinatie? Wilt u ook keukenplanken in uw nieuwe keuken? Als u dat weet, kunt u de beschikbare ruimte opvullen met de wandkasten en planken die u wilt. Overigens maken open ruimtes en planken de ruimte optisch losser.

Welke modules gaan samen?

Zowel in een kleine huurflat als in een groot eigen huis is de ruimte voor de keuken vaak niet perfect gesneden. De koelkast of het fornuis kunnen bijvoorbeeld niet altijd in het keukenblok worden geïntegreerd en moeten op zichzelf staan. Maar met onze keukenmodules passen ze toch perfect in het harmonieuze totaalbeeld van uw nieuwe keuken!

Met behulp van een plan op ware grootte van uw keuken en onze weergave van alle keukenmodules is de keukenplanning heel eenvoudig.

Verontreinigingsonderzoek bij allnatura - onze garantie, uw veiligheid

  • allnatura kwaliteit betekent puur natuur: alle keukenmeubelen zijn streng getest op schadelijke stoffen en vrij van chemische of synthetische toevoegingen.
  • Wij vinden het bijzonder belangrijk dat de producten die wij verkopen ecologisch consistent zijn en volgens de strengste richtlijnen worden getest op schadelijke stoffen.
    Daarom zorgen wij ervoor dat alle grondstoffen van onze leveranciers en partnerfabrikanten regelmatig door een onafhankelijk testbureau worden getest op mogelijke schadelijke stoffen.
  • Om de onberispelijke kwaliteit van de door allnatura aangeboden producten extra te garanderen, voeren wij regelmatig verontreinigende tests uit op de grondstoffen die wij zelf gebruiken. De tests worden uitgevoerd volgens de richtlijnen van de International Association of the Natural Textile Industry (IVN) en de International Association for Sustainable Building and Living (natureplus).

Klantspecifieke producten

Om productieredenen kunnen wij geen producten op maat leveren - bijvoorbeeld extra maten/afmetingen of oppervlaktebehandelingen. Ook spoelbakken en elektrische apparaten behoren niet tot de leveringsomvang en kunnen niet bij ons worden besteld.

laden

Een moment geduld.....